• שאלות כלליות

בישול בשר בקר בחלב סינטטי

הרב שלום אילוז

ל תשרי תש"ע
שאלה
לגבי ההיתר של הרמ"א בסי’ פז’ לאכול בשר עוף בחלב שקדים. כתב הגרע"י יחווה דעת ח"ג סי’ נט’ שיש להתיר שתיית חלב סינטטי לאחר ארוחה בשרית בצירוף השיטות שאין בעייה של מראית עין באיסור דרבנן ועוד שבזמננו כולם יודעים על חלב סינטטי ואין בזה מראית עין. הוא התיר במפורש רק מראית עין בדרבנן בצירוף כמה סברות, האם יש להתיר גם בבשר בהמה לפי הסברא שחלב סינטטי נפוץ? אם לא, כיצד אנו מתירים לבשל בקמח מצה, הרי זה נראה כמו קמח רגיל ויש מראית עין בדאו’?
תשובה
כיום, שהדבר נפוץ וכולם יודעים שיש חלב סינטטי וכדו', מותר ואין בזה מראית עין. אפילו בבשר בהמה שהוא מדאורייתא, מותר.