• מיסטיקה וקמיעות

יש אנשים שיודעים מה יהיה?

הרב יעקב כהן

א כסלו תש"ע
שאלה
יכול להיות שיש בני אדם שיכולים להגיד מה יקרה לך בעתיד ומה שקרה לך בעבר?
תשובה
יש אנשים עם כוחות רוחניים שבעזרתם הם יכולים לדעת דברים שאנשים אחרים אינם יודעים. אם כי יש אנשים רבים עוד יותר המציגים את עצמם ככאלה ובאמת הם רמאים. על כל פנים, התורה אומרת לנו "תמים תהיה עם ה' אלהיך" - לחשוב בכל מצב שאנו נמצאים בו מה ה' רוצה מאיתנו וכיצד נשפר את מעשינו, ואוסרת הליכה לאנשים עם כוחות כאלה שרק מרחיקים אותנו מהקב"ה. עוד יש לדעת שלעולם אדם אינו יכול לדעת בוודאות מה יקרה בעתיד, כי ישראל עומדים מעל למזל ומשמעות הדבר היא שעל ידי תפילה ומעשים טובים הכל יכול להשתנות. וזו עוד סיבה להשקיע את המאמצים בפעולות הנעשות מצידנו.