• מכיתה א' עד י"ב

מחוייבות אישית בעייתית

הרה"ג דוב ליאור

כ"ח טבת תשס"ד
שאלה
באולפנא שלנו יש מידי יום שלישי התנדבות של שעתיים. אני מתנדבת בביה"ס של חינוך מיוחד עם בנים ובנות בגילאי 14-21. ביום ג’ הבנים הגדולים יוצאים לעבוד ואנו עובדות עם הבנות. בביה"ס יש כללים ואחד מהם הוא שאסור לגעת אחד בשני. השבוע אחד הבנים הגדולים התחיל לשוחח עם אחת הבנות מהאולפנה בצורה שנראתה לה לא נאותה. היא היתה המומה והרגישה מאוימת. האם אנו כבנות באולפנא תורנית יכולות להמשיך בהתנדבות שכזו בה בית הספר מפר את הכללים שנקבעו עימו ומצרף אלינו בנים? קשרנו כבר קשר אישי עם תלמידות, אך לצערינו יש לנו התנגשויות עם עקרונות ברורים.
תשובה
אתן צריכות לדרוש מבית הספר בו אתן עובדות שיעמוד בהתחיבויותיו - ישמור על כללי הצניעות! במידה ובית הספר לא מסכים / אין עם מי לדבר / מנסה אך לא מצליח, לעמוד בהלכות צניעות אתן חייבות לעזוב את ההתנדבות מיד.