• מחשבים ואינטרנט

בניית אתר לבית כנסת

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ט כסלו תש"ע
שאלה
אני לומד בכיתה יד’ במגמת הנדסת תוכנה. במסגרת פרויקט הגמר עלי להכין אתר אינטרנט ברמה גבוהה. חשבתי לבנות אתר לבתי כנסת, כלומר: כל מתפלל יקבל שם משתמש וסיסמה ויהיה לו דף אישי באתר. המטרה היא, שכך נחסוך את כל עניין המכירות בבית הכנסת בשבתות וכו’. באמצעות האתר יוכל כל משתמש במהלך השבוע לקנות עלייה וכד’ ומי שיציע את מירב הכסף עד שעה מסויימת ביום חמישי יעלה בשבת. כך לא נצטרך להתעסק בענייני כספים בבית הכנסת בשבתות וחגים. כמו כן, חשבתי לעשות באתר אפשרות שכל מתפלל יוכל לרשום שמות קרביו שנפטרו או שזקוקים לתפילה וכך לרכז את כל השמות ולהתפלל על אותם אנשים. א. האם מותר בעצם לעשות אתר לבית כנסת (שכמובן האתר יסגר בשבתות וחגים), אתר שיוכל לעזור לכל בית כנסת בארץ ובחו"ל? ב. אם זה מותר, אז הייתי שמח לקבל רעיונות נוספים מכבוד הרב. *את האתר יהיה אפשר אח"כ להפיץ לכל בית כנסת.
תשובה
מותר לעשות אתר לבית הכנסת. יכולים לפרסם בו את כל התוכניות שמתקיימות בבית הכנסת ואת הזמנים שלהם. וכן את זמני התפילות.