• הפגישות ומה שמסביב

כמה פגישות צריך? לעשות מבחנים למיועד/ת?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ טבת תשס"ד
שאלה
אני בחורה דת"ל בת 21. לפני כשנה התחלתי לצאת לשידוכים. האם פגישה אחת מספיקה כדי להבין אם שידוך זה הוא הזיווג שלי או לא? לא רצוי לצאת לפחות לעוד פגישה אחת או שתיים? אולי יש משהו רע שאני עושה? איזה מין מבחנים ניתנים לעשות לבחור כדי להכיר אותו טוב יותר מבלי לפגוע בו? מה אני יכולה לעשות בכדי שהבחור יראה את הטוב שבי ונמשיך להיפגש?
תשובה
לפעמים בפגישה אחת אפשר להווכח שאין כל התאמה ואין טעם להפגש פעם נוספת. אך בדרך כלל אי אפשר בפעם הראשונה לקבל רושם ברור, ועל כן כדאי מלכתחילה לקבוע שנפגשים פעמייים שלש, ואז לשקול אם יש להמשיך. לא צריכים לעשות מבחגים אחד לשני. אלא כל אחד מציג את השקפת עולמו ואת שאיפותיו בכנות, כל אחד אומר מה חשוב לו למצוא בשני, וכך אף אחד לא פוגע בשני. מותר לך להציג את שאיפותיך הטובות באמת, ואת הנטיות הטובות שלך - זה דרוש לצורך ההכרה ההדדית.