ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- משפחה, ציבור וחברה
- חינוך
- חינוך ילדים
שאלה
אני כ"כ דואגת מזה שאני לא דואגת לחינוך הילדים מספיק!! יש לי ילד בן 5.5 וילדה בת 2.5 ואני בעז"ה מתכננת להיכנס להריון בקרוב.
הבעיה היא שאני לא מנוסה בחיים ואין לי שמחת חיים כ"כ. אז גם אין לי כ"כ מה לתת הלאה. אני בת 29 אוטוטו אבל די "מפגרת" בעניינים לצערי. כי הכל קשה לי ואיני חושבת שיש לי בכלל יכולות להצליח. אז מסכנים הילדים שלי, שהם מקסימים רק אולי חבל שהם "זכו "בי כאמא כי אני מקלקלת אותם ולא משקיעה מספיק כ"כ חבל עליהם!!! מאד עצוב לי!!
אני רוצה להיות חזקה יותר נפשית (פיזית אני מאד חזקה) אבל כרגיל איני מצליחה!!! וגם אם אתחיל יש לי כ"כ הרבה להשלים ולהרגיל את הילדים את עצמי ועם בעלי.
תודה רבה על העצה.
תשובה
אם נולדו לך ילדים סימן שהקב"ה נותן בך אמון ומשתף אותך בדבר הכל כך יקר לו וזה לגדל ילדי ישראל. על כך אנו אומרים בכל בוקר "מודה אני לפניך... רבה אמונתך" - ומבאר הרב קוק: רבה האמונה שהקב"ה מאמין בנו ונותן בנו אמון. כל בוקר שהקב"ה נותן לנו עוד יום של חיים זה משום שהוא מאמין שנעשה דברים טובים עם החיים שהוא נותן לנו. ודאי שכך אם הקב"ה הפקיד בידך ילדים חמודים. את נבחרת בצורה מאד קפדנית מכל האמהות שבעולם להיות אמא דווקא לילדים שהם הכי מתוקים בשבילך. את ראויה להם והם ראויים לך. הם ראויים לך משום שאין בך גאווה ואת מוכנה ללמוד ולהתקדם. נכס זה תוכלו להעניק לילדים שלך. זו מתנה שאמהות רבות לא יודעות לתת לילדים שלהם. כל אימא נותנת את מה שיש לה ולך יש דברים מיוחדים שתתני לילדים שלך. לאמהות אחרות יש את הדברים המיוחדים שלהם.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר























