• לוויה, קבורה ובית הקברות

לבקר כמה קברים באותו יום

הרב דוד חי הכהן

כ"ח אדר תש"ע
שאלה
אני נוהגת לבקר בבית העלמין בכל ערב ראש חודש כמה מבני משפחתי, כולל: את אבי, סבתי וסבי ז"ל, הקבורים באתו בית עלמין באותו היום. באחת התשובות שכתבתם כאן באתר נאמר שאסור לבקר יותר מקבר אחד באותו יום. האם מה שעשיתי עד כה הוא אסור מבחינת הלכה או שזה מנהג לא לבקר יותר מקבר אחד באותו יום (ברצוני לציין שאני מעדות המזרח)?
תשובה
אין בזה איסור אבל כך נהגו שלא לבקר שני קברים באותו יום. אמנם למי שבא ממרחק ולא יוכל להגיע לביקור הקרוב השני פעם נוספת אפשר להקל. ובכל אופן כדאי לצמצם ביקורי קברים ל- 2 פעמים בשנה, ערב ר"ח אלול וערב ר"ח ניסן כנהוג בכל ישראל. וד' יזכה את כולנו לראות בתחיית המתים בבוא לציון גואל.