• שינוי מקום, הפסק וטעות

שינוי מקום בברכה על מים לחייל בש.ג.

הרה"ג דוב ליאור

כ"א אייר תש"ע
שאלה
חייל ששומר בש.ג., ורוב הזמן הוא נמצא בתוך חדר קטן שבבסיס (מפני הקור שבחוץ) וכשמגיע רכב הוא צריך לצאת מהחדר ומהבסיס בכדי ולפתוח ידנית את השער. האם כשהוא בירך שהכל על מים בתוך החדר ויצא לקראת רכב שהגיע - כשהוא חוזר לעמדת השמירה שבחדר ורוצה לשתות שוב - צריך לברך מחדש שהכל או שמא אין זה נחשב לשינוי מקום?
תשובה
אם אתה יוצא מחדר עליך לברך מחדש כיוון שזה נחשב שינוי מקום. אולם אם מדובר בחדרון שמירה (בוטקה) שהוא פחות מד' על ד' אמות, היציאה ממנו אינה נחשבת שינוי מקום מכיוון שהחדרון הזה אינו נחשב מקום.