• כלים והכשרתם

כשרות כלים

הרב שלום אילוז

כ"ו סיון תש"ע
שאלה
יש לי שתי שאלות לגבי כלי אוכל (יד ראשונה) שהם נראים שעשויים מזכוכית אבל לא בטוח (אולי מפיירקס או סוג אחר). שאלה אחת, היא איפה אפשר לבדוק ממה זה בטוח עשוי? שאלה שניה לגבי אותם כלים, אציין כי בחודשיים האחרונים לא השתמשתי בהם וגם אם כן אז מעט מאוד (פעם/פעמיים וגם אז רק למאכלי פרווה). אני לא בטוחה לגבי מה היה בהם לפני חודשיים ויותר- בשר או חלב או פרווה. בטוח שלא בושל בהם כי זה מזכוכית אבל אולי היו שם מאכלים חמים. היום אני לא יודעת אם אני יכולה לשים בהם בשר/חלב. אם בכל זאת צריך להגעיל אותם, איפה אפשר לדעת מהם התנאים לכך ואיך עושים זאת. תודה מראש
תשובה
א. תוכלי לברר בחנות שמוכרת מוצרי כלי בית. ב. במצב שתיארת לדעתי אין צורך להגעיל כיון שברור לך שלא בישלת בהם על האש ממש.