• שאלות כלליות

הפרשים בכסף המתנות של סוף שנה

הרב ש. יוסף וייצן

י תמוז תש"ע
שאלה
במסגרת גני הילדים של ילדיי - אני אחראית על קניית המתנות. בגן אחד עשיתי חישוב לפי כל התלמידים וקניתי בהתאם לסכום שחישבתי - מה שאומר שספגתי לכיסי 100 ש"ח בידיעה שיוחזרו. בגן שני- נשארתי עם עודף של 80 ש"ח. בגן הראשון הסתבר שיש הורים שהודיעו שלא ישלמו אולם זה לא דבר שעודכנתי עליו. מבחינה הלכתית מה עליי לעשות, עם ההפסד ועם הסכום הנותר?
תשובה
בלי לידע את ההורים אי אפשר לקחת את הכסף המיותר וצריך להחזיר אותו להורי הגן השני. בנוגע לגן הראשון, להודיע על כך שזה עלה יותר או שיש כאלו שלא משלמים ולכן צריך להוסיף כסף.