• משפט אזרחי (ערכאות)

היחס לעורך דין

הרה"ג דוב ליאור

ז אב תש"ע
שאלה
לכבוד הרה"ג דב ליאור שליט"א כיצד יש להתחייס לעורך דין מבחינת כשרות לעדות וכשרות לשמש כש"ץ? האם נאמר שסתם עו"ד מודע לאיסור לדון בפני ערכאות, ורובא דרובא של עו"ד מייצגים אנשים בערכאות גם בלא כתב סירוב מבי"ד, הרי שהם עוברים על איסור זה ומרימים יד בתורת משה והרי הם מזידים ויש לפוסלם לעדות ולהיות ש"ץ, וכן יש להם מעמד של ראויים נידוי כמו שמפורש בחו"מ סי’ כו? האם יש עוד דברים שהם פסולים להם?
תשובה
לא נראה לי שהם עושים זאת בזדון. יש להבחין גם בין הגשת תביעות לבין הגנה על לקוח שנתבע על ידי מישהו אחר.