• תספורת וצפרנים

גזיזת ציפורניים מול גזירת שערות

הרה"ג דוב ליאור

י"א אב תש"ע
שאלה
אני עובדת במקום עם מישהי חילונית שמאד חשוב לי לתת לה תשובה הולמת. ידוע לי שיש לזרוק ציפורניים רק לשירותים ולהוריד עליהם מים, עקב חשש שאשה מעוברת שתעבור ותדרוך בטעות- עלולה להפיל. מה ההסבר לכך ש"מפלים במנהגים" בין קרטין של ציפורנייים לשערות שעשויות מאותו חומר? האם גם לדרוך על שיער זה בעייתי?
תשובה
אין הסבר רציונלי, מדובר בעניין מיסטי. ייתכן שבימינו שכל הכוחות המיסטיים הוחלשו לא ייקרה כלום אולם כיוון שחז"ל אמרו לעשות כך יש להמשיך לקיים את מה שקבעו.