שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

הטרפת כבד בטעות

undefined

הרה"ג דוב ליאור

י"ח אדר תשס"ד
שאלה
חתכתי כבד שתי וערב, ריססתי עליו מעט מלח, ובטעות השהיתי אותו כ- 15 דקות ורק לאחר מכן צליתיו. האם ההמתנה בין המליחה לצלייה מטריפה את הכבד? האם קיים הבדל בין הפסיקה האשכנזית לספרדית במקרה המדובר?
תשובה
אם זה היה בתוך כלי והצטבר שם דם - זו בעיה. אך אם זה היה בתוך כלי והיה בו שיפוע או כלי שהיו בו חורים ולא הצטבר שם דם אז זה מותר. לעניין זה אין הבדל בין הפסיקה האשכנזית לספרדית ובכל מקרה אם זה לא היה כבוש בתוך דם - זה מותר.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il