ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
אל תפספסו! סופ"ש הכנה לימים הנוראים מבית אתר ישיבה
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

הכשרת רשת צלייה לכבד

שאלה
בס"ד אני צולה כבד בתוך רשת, שאת הרשת עם הכבדים אני מניח על הרשת (ברזל יצוק) של המנגל. כמובן שדם מטפטף, אבל הבעיה שהרשת של המנגל היא יחודית בצורתה ולכן בעייתי להתאים רשת אחרת האם אפשר (לאשכנזים) להסתפק בליבון קל?
תשובה
שלום רב לשואל היקר. כלים המתחממים באש ובאים במגע ישיר עם אוכל, ובמקרה שלנו עם הכבד או הדם, הכשרתם צריכה "ליבון חמור", כלומר חום גבוה עד שהמתכת תאדים. ליבון קל אינו מועיל לכלים הטעונים ליבון חמור, אלא רק כתחליף להגעלה במצבים מסויימים. לכן יש לעשות לרשת ליבון חמור. ניתן לשים את הרשת באש הגחלים עד שהיא תאדים ובכך היא נכשרת. יש לציין שבחלק מהמתכות המצויות כיום, כגון אלומניום, וכדומה לא רואים שינוי מהותי בגוון המתכת, אף שהמתכת קרובה להתכה, במידה ולא ניתן להחליף רשת אחרת חדשה, ניתן להחשיב חימום כזה כליבון חמור, על אף שאינך רואה אדמימות על המתכת. מקורות: ראה שו"ע ורמ"א (תנ"א, ד'), ובספר הכשרות (עמ' צ"ו), כתב בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל שלוחות אסבסט הצריכות ליבון, שאפילו בחום 300 מעלות אינן מתאדמות, מכל מקום כיון שאם יבואו במגע עם דבר אחר הן שורפות אותו, נחשב הדבר כליבון. והסכים לכך דודי הג"ר דן מייזלס מח"ס פתחי מגדים על בשר וחלב. כמובן שאם יש אפשרות להשיג בקלות ובזול רשת צלייה חדשה, יש לעשות כן. ברכת ה' עליכם,
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. שאל בהמשך לשאלה זו

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il