• שבת ומועדים
  • תחפושות

האם מותר לבת להתחפש לבן?

הרה"ג יעקב אריאל

ו אדר תשס"ד
שאלה
האם מותר לבת בפורים להתחפש וללבוש בגדים של בן כחלק מ"נהפוך הוא"?
תשובה
נהפוך הוא נאמר על שליטת היהודים בשונאיהם ולא להפך חלילה. יה"ר שנזכה לכך גם בימינו. אי לכך פורים הוא חג גדול בו יש להודות לה' על קיומו המופלא של עם ישראל למרות השנאה הנוראה אליו בכל הדורות, בקריאת המגילה כהלכתה בלילה וביום, במשלוח מנות ומתנות לאביונים ובמשתה ושמחה כהלכה באוירה תורנית הולמת. גם נערה צעירה חייבת בכל מצוות החג בעצמה. ממילא מובן שיש לשמור על כל גדרי ההלכה גם ודווקא בפורים. לבוש של בנים לבנות וכן להפך (רק אם הוא צנוע) מותר רק אם הוא נחוץ לצורך היום כגון להצגה מתאימה לרוחה של תורה וכדו'.