• שאלות כלליות

איכות מראה האדם

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ז אלול תש"ע
שאלה
למה בני אדם יצאו שונים, אחד חתיך אחד מכוער. אני בן אדם לא חתיך וזה פגע ופוגע בי מאוד עד היום. אם זה הערות של אנשים, התרחקות של בחורות. האם באמת יופי זה הכל בחיים או שהבעייה שלי שאני נמשך לנשים עם מראה מושך יותר משלי? האם בגלל זה אני אמצא את עצמי רווק לתמיד? אני לא נמשך לבחורות עם מראה מושך פחות משלי וכמובן שאני מסתכל על אופי אבל כל הערות שאני ספגתי כל החיים בגלל מראה פגעו בי מאוד ועצרו אותי מלהתקדם. אם אין לי סיכוי עם בחורות שאני רוצה אז אין לי טעם.
תשובה
צריך להבחין בין יופי לחן. על אסתר כתוב שהיא היתה מוצאת חן בעיני כל רואיה, זאת למרות שחז"ל אומרים שהיא כלל לא היתה יפה, הכיצד? החן לא נובע מהיופי החיצוני אלא נובע מכך שאדם טוב לו עם עצמו. הוא חיי בזרימה ובביטחון בעולם הפנימי שבו. אדם שנברא עם מיעוט יופי יכול לפתח ביתר קלות את החן שאנו כל כך רוצים לפתח. מכיוון שאינו יכול להדגיש את הצדדים החיצוניים שלו יש לו יכולת להיבנות בצורה שהצד העצמי והפנימי שלו יבלטו וכך הוא ימצא חם ויעלה חן בעיני כל רואיו. בדיוק בנקודה שבא אתה מרגיש תקוע שם המפתח לשחרור ולתיקון. אתה יכול להשתחרר ממה שאתה תקוע מכוח אמירות של אחרים כלפיך. אתה צריך לומר לעצמך שטוב לך עם עצמך. מצא חן ושכל טוב בעיני אלוקים ואדם.