• הפסק בתפילה

הפסקה של 5 דקות בתפילה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ט תשרי תשע"א
שאלה
1) האם בכל מקום כשאדם פוסק בתפילת העמידה - רק אם שהה לכולה צריך לחזור - אפילו אם פסק באמצע נושא? לדוגמא, בברכת אבות בהתחלה שאומר ברוך אתה ה’ (הפסקה של 5 דקות) אלוקינו (הפסקה של 5 דקות) ואלוקי אבותינו וכו’, במצב כזה יוצא ידי חובה התפילה? 2) האם בפסוק ראשון של קריאת שמע גם יש דין כזה, לדוגמא, שאמר שמע ישראל ה’ (הפסקה של 5 דקות) אלוקינו (הפסקה של 5 דקות) ה’ אחד וכו’, במצב כזה יוצא ידי חובת קריאת שמע מדאורייתא?
תשובה
1) אם לוקח לו יותר מ-5 דקות לגמור את התפילה, יצא ידי חובת תפילה. 2) לפי הרא"ש גם בקריאת שמע דין זה קיים וכן בהלל וקריאת המגילה, כך פסק הרמ"א. לפי המחבר הדין של הפסקה שייך רק בתפילת עמידה.