• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

שלושים וגלוי מצבה בחודש ניסן

הרב רואי מרגלית

כ"ח אדר תשס"ד
שאלה
אימי ע"ה נפטרה ביום ה’ אדר ונקברה ביום ז’ אדר. האם עלי לקיים את פקודת השלושים בחודש ניסן כפי שראיתי בספר חגים לר’ אליהו שליט"א, או להקדים את טכס הקמת מצבה ליום לפני רח’ ניסן?
תשובה
לכו"ע מותר לעלות לקבר בחודש ניסן ורק בימי החג וחוה"מ אסור. וכן כתבו גשר החיים וילקוט יוסף ועוד אחרונים, וכן נהגו בירושלים. אך כמובן שניתן להקדים, כיון שאת המצבה אפשר להקים כבר לאחר השבעה. וראיתי שהגר"י אריאל פסק שרצוי אם אפשר להקדים לערב ר"ח ניסן, אך אפשר כמו שאמרנו גם בחודש ניסן חוץ מימי החג וחוה"מ. וה' ברחמיו יגדור את פרצתכם ופרצת עמו ישראל ומעתה ישמע בביתכם קול ששון וקול שמחה. פסח כשר ושמח, הרב רואי מרגלית