שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

בישול מאכל חריף

undefined

הרב דוד חי הכהן

י"ב טבת תשע"א
שאלה
האם נכון שכאשר מבשלים מאכלים חריפים בכלים שאינם בני יומם ממין מסוים, רוב הפוסקים הספרדיים הקלו להתיר לאכלם עם המין השני, בדיעבד? והאם הבדל זה בין אשכנזים לספרדיים הוא רק לעניין בישול מאכל חריף או גם חיתוך מאכל חריף?
תשובה
נראה לי שגם לפוסקים הספרדים יש לאסור במאכל חריף. ומה שהקלו הוא דווקא במאכלים חמוצים, שבזה החמירו הפוסקים האשכנזים. והוא הדין גם במה שנוגע לחיתוך בסכין.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il