- הלכה
- כלים והכשרתם
איך מגעילים כלי של שמן?
שאלה
מדוע כלי שטגנו בו בשמן, ניתר ע"י הגעלה במים רותחים, והרי השמן הרותח מגיע לטמפרטורה גבוהה מטמפרטורת המים הרותחים. שכן "כבולעו כך פולטו"?
תשובה
הדרוג של הכלים השונים אינו לפי דרגת הטמפרטורה שלהם אלא לפי סוג הבישול.

דיני הכשרת תנור
הרה"ג דוב ליאור | י"ח כסלו תשס"ח
הכשרת תבניות אלומיניום (לא חד"פ)
כולל הלכה בית אל | כ"ו כסלו תשפ"ג

כשרות סכינים
הרב ש. יוסף וייצן | ו סיון תשס"ה

הכשרת סיר חלבי שהשתמשו בכף בשרית
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ב טבת תש"פ

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

חתונה במסעדה פתוחה בשבת
ט"ז אב תשס"ב

הכשר מכונת גילוח
י"ד אב תשס"ב

גילוח במוצאי תשעה באב
כ"ט תמוז תשס"ב

פתיחת חנות בשבת ע’י שותף גוי
כ אב תשס"ב

שעון חכם בשבת
הרב עזריה אריאל | ג כסלו תש"פ

שעון חכם בשבת
הרב עזריה אריאל | ג כסלו תש"פ
זמן עשר מכות מצרים
הרב יוסף אפריון | כ"ט אייר תשע"א
הנחת תפילין ביום שישי - עד איזה שעה?
הרב יוסף אפריון | י"ז אלול תשע"ג

בישול בכיריים "אידוקציה" לתבשילים של שבת
הרה"ג יעקב אריאל | ג שבט תשפ"ג
מאין הגיעו הגויים
הרב פרופ' נריה גוטל | ה שבט תשפ"ג

שמיעת שיחה מקונסרבטיבי
הרה"ג יעקב אריאל | ד שבט תשפ"ג
