• תורה, מחשבה ומוסר
  • דרכי לימוד

לימוד מהר"ל והרב קוק בגיל צעיר

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ה ניסן תשס"ד
שאלה
שמעתי שיש בעיה לנער שעוד לא בן ישיבה ללמוד מהר"ל או את תורת הרב קוק בגלל שזה דברים שצריך ללמוד בשלב מאוחר יותר כדי לבנות את האישיות טוב יותר רציתי לשאול את דעת הרב בנושא
תשובה
אכן המהר"ל הוא עמוק וצריך להיות בשל ללמוד מהר"ל. אבל אם נער בגיל התיכון רוצה לנסות ללמוד מהר"ל אין לאסור זאת עליו. רק עליו לגשת ללימוד מתוך הכרה שהדברים עמוקים ובוודאי כאשר יגדל יותר יבין את הדברים בצורה יותר עמוקה. והוא הדין לדברי הרב קוק, אם נער לומד את דברי הרב ומרגיש שהדברים מרוממים אותו ימשיך לעסוק בהם אבל תוך ההכרה האמורה לעיל . איך מתחילים ללמוד את כתבי הרב זצ"ל?