• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הדלקת נרות בצימר

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ז אדר א' תשע"א
שאלה
אני בעלת צימר באחד היישובים הדתיים ומארחת בו אורחים של משפחות מהיישוב בתשלום. רוב האורחים יוצאים מהצימר בכניסת שבת וחוזרים לאחר הסעודה לישון. אני חוששת משריפה מנרות שבת. (שהרי הנרות דולקים בו ללא השגחה והצימר הוא קרוואן), האם אני יכולה לבקש מהמתארחים שלא ידליקו בו נרות שבת אלא אצל קרוביהם שם הם אוכלים את הסעודות?
תשובה
כן, אך צריך להשאיר אור מסויים במקום. יש לי רעיון יצירתי. תתקיני בצימר הארה חשמלית קטנה שתיראה כזוג פמוטות שבתיים. ניתן לברך עליה.