• שבת ומועדים
  • ימי הזיכרון והעצמאות

לחגוג את יום העצמאות בספירת העומר

הרה"ג דוב ליאור

י אדר ב' תשע"א
שאלה
כבוד הרב שלום רב! ברצוני להתייחס להיבט ההלכתי בעניין חגיגת יום העצמאות. לפי ידיעותיי, יום העצמאות נבחר להחגג בתאריך שבו ראשי המדינה החליטו, אך ישנה בעיה בנוגע לתאריך זה משום שזהו תאריך הנמצא בימי ספירת העומר. שאלתי היא, מדוע אנו מתירים לעצמנו לחגוג בימי ספירת העומר שהרי יום העצמאות אינו חג דאורייתא וגם לא תוקן ע"י חכמים (דרבנן), זהו יום חג שאנשים החליטו לקיימו? תודה לרב על הזמן.
תשובה
הרבנים הראשיים גם הסכימו להחלטה על קביעת יום העצמאות בתאריך זה שבו הייתה הכרזת המדינה. כאשר אדם עושה ברית מילה לבנו בספירת העומר מותר לו להתגלח ולהסתפר כיוון שלגביו מדובר ביום טוב. כך גם עם ישראל הייתה לו ישועה באותו זמן שהכריזו על המדינה, והחליטו שיום ההכרזה הוא הקובע, אם כן בימי הספירה חלה ההודאה הזו והיא דוחה את האבילות.