• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

קנית אוכל בחנות המוכרת חמץ

הרב בנימין במברגר

ט"ז ניסן תשע"א
שאלה
1. האם מותר להיכנס בפסח למכולת המוכרת ביודעין גם חמץ גמור ולקנות שם מוצרים כשרים לפסח? 2. מה דין קניה באותה חנות לאחר הפסח - גם לגבי מוצרים המתחדשים כל יום/יומיים כמו לחם וירקות וגם לגבי מוצרי מדף כמו עוגיות ושימורים? חג שמח
תשובה
1. אין לקנות שם. 2. מוצרים שהם חמץ אין לקנות שם כל עוד לא בטוחים לגמרי שיוצרו לאחר הפסח או שנמכרו במכירת חמץ (אי אפשר לסמוך על דברי בעל החנות). באופן כללי, עדיף לקנות בחנות השומרת כשרות.