• שבת ומועדים
  • קריאת המגילה

מחלוקת בשיר השירים באיות או בחלוקת הפרשיות

הרה"ג דוב ליאור

ז אייר תשע"א
שאלה
לכבוד הרב ליאור באתר //www.yeshiva.org.il/ask/?id=44519 כתוב כך: ט ניסן תשס"ט שינויי גרסאות במגילת אסתר הרה"ג דוב ליאור שאלה: בפרק ט’ פסוק ל"א במגילת אסתר, ראיתי בתנ"כים (קורן וברוייאר) ובתיקון הקוראים שלי ובאינטרנט שכתוב "לקים" (עם י’ אחת), אבל כשפתחתי מגילות (בדקתי 3) ראיתי שכתוב "לקיים" (עם 2 י’). האם צריך לתקן את המגילות? מה הגרסה הנכונה? תשובה: להכריע מהי הגרסה הנכונה זה לא דבר פשוט. בדרך כלל במה שהוצאת קורן הוציאו הם דקדקו, ולכן מסתבר שהמסורת שלהם מדויקת יותר, אבל אי אפשר לקבוע בוודאות. במגילה שלא כמו בספר תורה, אם אות חסרה או יתרה זה לא פוסל. במגילה אפילו המילה לא היתה בכלל זה גם כשר. לכן לא לחשוש, גם כך וגם כך כשר. בעקבות תשובת הרב דב ליאור שליט"א האם זה גם עמדת הרב לגבי מגילת שיר השירים כאשר יש מחלקות באיות או בחלוקת הפרשיות בין תנ"ך קורן לטקטס אחר בברכה,
תשובה
מגילת אסתר יותר חמורה משיר השירים, מכיוון שיש חיוב לקרוא מגילת אסתר בניגוד לשאר מגילות בהם הקריאה היא מנהג. בכל מקרה במגילות, גם אם החסירו מילה שלימה המגילה כשרה.