• פת, חלב, יין ובישולי גויים

דיני כשרות בחו"ל

מכון התורה והארץ

כ"ח ניסן תשע"א
שאלה
שבוע טוב, יש לי מס’ שאלות בנוגע לטיסה שלי לחו"ל בעוד חודש בערך אי"ה: 1. הטיסה והנחיתה יתקיימו ב-9.6, יום לאחר שבועות אשר מהווה יום טוב בחו"ל, האם ישנה בעיה בנחיתה בתאריך הנ"ל? 2. מהם דיני הכשרות בנוגע להכנת משקאות חמים כמו קפה, נס קפה או תה ע"י עכו"ם במקומות ציבוריים ופרטיים? אבקש להתייחס גם לצורך בכשרות כלי ההכנה. 3. האם יש צורך בכשרות טיפות טיהור מים? בתודה מראש ובהערכה רבה.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' א. אין לבוא לאזור יהודי בחג שני, ועל כן תוכל להשאר בשדה התעופה או באזור שאין יהודים כלל. ב. נהגו להקל לשתות קפה ותה מבישולי עכו"ם, אולם אם זה קפה מיוחד שמערבים בו חלב עכו"ם וכדו' אין להקל. כמו כן אם יש תוספות חיצוניות אין לשתות. ג. אינני יודע. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון