• חינוך כללי

נקודות במבחן שאינן שלי

הרב ש. יוסף וייצן

ה תמוז תשע"א
שאלה
המורה שלי בדק מבחן שעשיתי, והוא סימן לי "וי" ואף נתן לי נקודות על תשובה מסוימת. לאחר שקיבלתי את המבחן גיליתי שהתשובה הזאת לא נכונה, ושכנראה המורה טעה. האם מצד ההלכה עליי לומר זאת למורה או שמעיקר הדין איני חייב? ומה לעשות במקרה של בדיעבד (שלא אמרתי לו): האם עליי להתאמץ להשיג את המורה ובכל זאת להגיד לו? ואם כבר אי אפשר - עליי לטעות בשאלה בכוונה במבחן אחר, כדי "להשיב" את הנקודות? תודה רבה.
תשובה
אין כאן גניבה של ממון שעליו יש מצוות השבה. יש איסור מלכתחילה לגנוב דעת ולהטעות את המורה אולם אם הוא טועה בעצמו אין לך מחויבות לתקן את כל שגיאותיו.