• ברית

ברית מילה בשלושת השבועות או תשעת הימים

הרה"ג דוב ליאור

ב תמוז תשע"א
שאלה
כבוד הרב, בע"ה אשתי ואני מצפים לילד ראשון שאמור להוולד בתקופת שלושת השבועות. על פי הרופאים זהו בן ועל כן אנו מעוניינים להתכונן מראש ולדעת מה מקובל לעשות במידה וברית המילה תהיה בשלושת השבועות או בתשעת הימים. יש לציין שבכל מקרה שנינו מודעים לכך שהדבר החשוב ביותר הוא טקס הברית עצמו, בחירת מוהל וסנדק ראויים ויראי שמים, וזאת ללא קשר למועד הברית. השאלות מוכוונות דווקא לסעודת המצווה. האם יש חובה או מנהג רווח לקיים את סעודת המצווה דווקא בשרית? ומה בנוגע למוזיקה? הצעתי לאשתי שברית המילה תהיה ארוע מצומצם יחסית בשל התקופה (כמובן תהיה סעודת מצווה אך ללא בשרים ויין) ואילו פדיון הבן בע"ה יהיה ארוע מכובד יותר (צפוי בחודש אלול). האם הצעתי נכון או שראוי שלא לצמצם בארוע הברית?
תשובה
מי ששייך לסעודה, חברים קרובים או משפחה קרובה, יכולים לאכול בשר אבל מוזיקה אין להשמיע. עקרונית, ראוי לעשות בתקופה כזאת ארוע מצומצם אבל אפשר עם בשר.