• ברית

הכרזת שם התינוק בבית הכנסת, לפני הברית

הרבנות הראשית לישראל

י"ד אב תשע"ה
שאלה
שלום, לבן שלי היום היתה אמורה להיות הברית. היא בוטלה מכיוון שהוא קטן מדי. (שוקל 2.300). במקביל לזה, רצינו בשבת ללכת לבית הכנסת ושם גם להתפלל לזכותו. האם לבטל את הרצון הזה עד אשר יעלה מעל 2.5 קילו ונבצע את הברית? או שאפשר בכל זאת ללכת לבית הכנסת בשבת ושם להכריז על שמו ? תודה רבה! ניר
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה נוהגים בברית לתת שם אחר שנימול. אבל כאשר הברית נדחתה יתכן שאפשר להקדים כדי להתפלל עליו עם שם. מזל טוב רפואה שלמה בע"ה. הרב חגי בר גיורא