• שבת ומועדים
  • משחקים וספורט

אופני ספורט בשבת

הרב יוסף אפריון

כ"ד תמוז תשע"א
שאלה
האם מותר להתאמן באופני ספורט בשבת, וזאת כמובן שמדובר באופניים לא חשמליות וכן לאחר שהוצאנו את הבטריות מהצג? כמו כן, האם מותר להשתמש במכשירי ספורט מכניים בביתן בצינעה לכפיפות בטן, הרמת משקולות וכו'?
תשובה
שלום ברקע של תשובה לשאלה זו צריכה לעמוד הידיעה וההרגשה שיום השבת הוא מתנה מאת רבש"ע, יום קדוש שנועד להתקדמות רוחנית, לתפילה, ללימוד תורה וגם לחיזוק וללכידות הקשר המשפחתי בין איש לאשתו ובין אב לילדיו וכו. למעשה יש המקילים בהתעמלות בשבת אולם רבים יותר הם האוסרים ולכן אעפ"י שהמיקל יש לו על מי לסמוך מאוד מאוד כדאי לנהוג כדברי הפוסקים האוסרים ולייחד את השבת לעבודת ה'.