• טבילה ומקווה

צניעות בדרך למקוה

הרב ש. יוסף וייצן

כ אלול תשע"א
שאלה
גברים שהולכים למקוה עם מגבת על הכתף, או מגבת בידם, האם אין כאן משום חוסר צניעות? האם לא צריך להצניע את הליכת הגברים למקוה כמו האשה? נראה לי כאן משהו שקצת אינו צנוע. עצם הסיטואציה שאישה רואה גבר עם מגבת היא יודעת שבעוד מספר דקות כולו ערום. לדעתי צריך לתת את הדעת על כך בעולם החרדי ובבקשה שכשהולכים למקוה יקחו האנשים את חפציהם כולל מגבת בשקית או תיק סגור.
תשובה
לרוב האנשים זה לא מעורר דמיונות. בכל אופן, הצניעות תמיד יפה.