• שבת ומועדים
  • חולים, מעוברות ומניקות

צום יוהכ"פ לאחר ניתוח בפה

הרב בנימין במברגר

ח תשרי תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב, לפני כחודש עברתי ניתוח בלסתות ולצורך הקיבוע של המצב אני עם פה סגור ומזה כ-5 שבועות אני אוכלת אוכל נוזלי וטחון בלבד. לפיכך, ירדתי במשקל וגם רמת הברזל נמוכה בגלל התזונה. (אני לוקחת ברזל בנוזל). הרופאה המנתחת אמרה שעליי לשתות כדי שלא אתעלף כמו שכבר קרה לי בבי"ח. רציתי לדעת האם אכן מותר לי לשתות בשיעורים. ומהם השיעורים המותרים?
תשובה
אם יש חשש שאכן תתעלפי או תתייבשי עלייך לשתות לשיעורים. שיעורים: שתיה - השיעור הוא מלוא לוגמיו. ניתן למלא את כל הפה במים ולהוציא אותם לתוך כוס. קצת פחות מחצי הכמות הזו זה השיעור שמותר לשתות. הדבר תלוי בכל חולה וחולה. הזמן – יש לשתות או לאכול כל 9 דקות. אם לא מספיק, כל 8 דקות. אם גם זה לא מספיק, כל 4 דקות, וכל 2 דקות. בשתיה, אם צריך לשתות הרבה, יש לשתות פחות מהשיעור להפסיק מעט ולשתות עוד פחות מהשיעור. עדיף לשתות דברים מזינים כמיץ ענבים או מרק מסונן ולא רק מים. רצוי להכין את המידות לפני יום כיפור.