• תרומות ומעשרות - כללי

הפרשת תרו"מ בבתי ארזה ומפעלים

מכון התורה והארץ

כ"ה תשרי תשע"ב
שאלה
רציתי לשאול מה ההדרכה ההלכתית בפועל לשנה זו בה נתינת מעשר ראשון ומעשר עני בפועל משמעותן נתינת כ20 אחוז מהמוצר. מה ההנחיות של גופי כשרות בכלל והמכון בפרט, כיצד הם מיושמות במפעלים בכלל ובחסלט בפרט. לאור זאת כיצד עלי לנהוג כשאני מעשר כמויות גדולות (של טבל ודאי) . אשמח למקורות להרחבה בעניין. תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' השנה תשע"ב היא שנת מעשר שני ולא מעשר עני. יש עוד פירות שצריכים מעשר עני (הדרים וכדו') אבל רוב הפירות כבר נלקטו. ועל כן אם תפרט על איזה סוג פירות אתה שואל אפשר לענות יותר מדוייק. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון