• תרומות ומעשרות - איך מפרישים?

הפרשת מעשרות משמן זית

מכון התורה והארץ

ג מרחשון תשע"ב
שאלה
אבקש לדעת מכמות של 20 ק"ג שמן 1.כמה לתרומה גדולה? 2. מעשר ראשון מה כמותו? האם ניתן להדר לתתו ללוי הלומד תורה? 3. תרומת המעשר מה הכמות? מצורף בנתינה לכהן? 4. מעשר עני כי חנט בתשעא? מה הכמות? האם יכול להנתן לזוג צעיר בשנתם הראשונה לנישואין ואין להם עדין כסף לדירה והכנסתם מצומצמת? בברכת התורה.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' 1. יש להפריש כל שהוא. 2. 1/10 מהטבל שנשאר לאחר תרומה גדולה. עדיף ללוי לומד תורה. מדיני צדקה, לא מדיני מעשר ראשון. 3. מתוך העשירית של מעשר ראשון נותנים 1/10 לכהן, הכמות היא 1/100 מהטבל הכולל. 4. עשירית מהנותר לאחר כל המעשרות. אם הזוג אין לו פרנסה קבועה בגובה שכר מינימום, אפשר לתת לו מעשר עני. כסף לדירה לא נותנים ממעשר עני. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון