• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

שמואל מול משה ואהרון

הרה"ג דוב ליאור

ט טבת תשע"ב
שאלה
במדרש חז"ל על "משה ואהרון בכהניו ושמואל בקראי שמו" כתוב ששמואל שקול למשה ואהרון ביחד. אבל הרי הקב"ה עצמו העיד על משה "נאמן הוא בכל ביתי", ו"וידבר ה’ אל משה פנים אל פנים כאשר ידבר איש אל רעהו" ו"אין נביא כמשה עוד". לכן כיצד חז"ל אמרו ששמואל שקול למשה ואהרון ביחד? תודה רבה!
תשובה
בעניין הנבואה ודאי לא היה ולא יהיה כמשה כמו שאומר הפסוק וכמו שמאריך הרמב"ם. בעניין צידקות או יכולת תפילה וכדומה אפשר להשתוות למשה. המדרש שאומר ששמואל שקול כמשה ואהרן מדבר במובן מסויים ולא בכל המובנים.