• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הדלקת נר חנוכה לבד

הרב דוד חי הכהן

ט"ז כסלו תשע"ב
שאלה
א. אם אדם שסמוך על שולחן אביו היה בביתו והוריו היו במקום אחר והם הדליקו במקום אחר נרות חנוכה, האם מותר לו להדליק בברכה בביתם או שהוא יצא ידי חובתו בהדלקתם? ב. וכן אם אדם מתארח במקום אחר ואשתו בבית, האם מותר לו להדליק במקום שבו הוא מתארח והיא תצא ידי חובה? ג. אם אדם הגיע לביתו ואין אף אחד ער, האם יכול לברך "להדליק נר חנוכה" לבד? (ספרדים)
תשובה
א. עיקר המצוה היא בבית שדרים בו, ולכן מותר להדליק בברכה למרות שהאבא הדליק במקום אחר. ב. עדיף שהיא תדליק בבית ותוציא אותו ידי חובה כי ביתם עדיף על בית אחר. ג. אם זה מאוחר.