• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

זמן הדלקת נרות חנוכה

הרב יוסף אפריון

כ"ד כסלו תשע"ב
שאלה
בס"ד כאשר הבעל מגיע מעבודתו אחרי הזמן (כלומר אחרי 18:30), האם האשה צריכה להדליק בזמן ולהתכוון להוציא את הבעל ידי חובה? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים ? (אבקש לציין מקורות להלכה)
תשובה
אין הבדל בזה בין אשכנזים לספרדים. אין בזה הלכה פסוקה והדין משתנה לפי המציאות. לדוגמא: משפחה עם ילדים יש להעדיף להמתין לבעל כדי לקיים את המצוה בצרוף כל בני המשפחה לשמחה של המצווה. ומאידך זוג מבוגר ללא ילדים אם רצוי הדבר ע"י שני בני הזוג ראוי שהבעל יתן רשות לאשתו להדליק בזמן. [בזמן הכוונה או בשקיעה או בצאת הכוכבים כל אחד כמנהגו, אם כבר מאחרים את הזמן הזה יש להמתין לבעל] [הליכות שלמה טז, ב; שבט הלוי ג פא; ד סו; ט קיח ב ועפ"י כתבי תלמידים ועוד]