• כוונה וחשק להתפלל

תפילת שווא על בן זכר

הרב גדעון ויצמן

י"ח כסלו תשע"ב
שאלה
כתוב במסכת ברכות פרק ט - הצועק לשעבר, הרי זו תפילתו שווא. כיצד, היתה אשתו מעוברת ואמר יהיה רצון שתלד אשתי זכר, הרי זו תפילת שווא. האם יש בעצם חודש או שבוע מסויים שממנו והלאה אין להתפלל יותר על מין העובר או שמלכתחילה כשגילה שאשתו מעוברת לא יכול להתפלל על בן זכר, למשל? הרי למיטב ידיעתי מין העובר לא נקבע מתחילת ההריון. זוהי סוגיה מעניינת ביותר, אודה לכם אם תבארו את העניין. שבוע טוב, תבורכו מפי עליון.
תשובה
שלום וברכה, כתוב בגמרא שעד ארבעים יום אפשר להתפלל על המין, אני קצת חולק על מה שכתבת וכבר בזמן המפגש בין זרע לביצית כבר נקבע המין. אגב עדיף להתפלל שהילדים יהיו בריאים ושלמים בגוף ובנפש וזה עדיף ממין מסוים. כל טוב