- הלכה
- כלים והכשרתם
335
שאלה
ב’’ה
זו שאלה דחופה בשבלנו.
ביקב הכניסו יין לא כשר במשך שבוע בחביות נירוסטה ופלסטיק.- איך ניתן להכשירם על מנת להשתמש שוב ליין כשר?
תודה
תשובה
שלום וברכה,
יש להגעילם [ש"ך קכ"א י"ג].
לחילופין ניתן לשטוף את הכלים ואז למלא בהם מים עד הסוף למשך 24 שעות. לאחר מכן יש לרוקן את המים ולחזור על הפעולה שלוש פעמים [כל פעם 24 שעות] [עי' שו"ע יו"ד סע' י"ב].
בשולי הדברים ברצוני להעיר, כי אם היקב הינו מסחרי ועומד תחת השגחה, יש ליידע את המשגיח על המקרה ולפעול על פי הנחיותיו.

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

מה מברכים על ברקים ורעמים
הרב יצחק בן יוסף | י מרחשון תשע"ג
עד מתי אפשר להתפלל ערבית?
הרב חיים שרייבר | ה אדר תשע"ה
