ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

איך מתחילים לשמור על חלבי ובשרי בכלים? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ח כסלו תשע"ח

איך מתחילים לשמור על חלבי ובשרי בכלים?


כולל הלכה בית אל

שאלה:
שלום אני רוצה לעשות הפרדת חלב בשר בכלים ,האם אני יכולה להכשיר את הכלים?האם צריך לזרוק הכל ולחדש?
איך ומה עושים תודה

תשובה:
בס"ד

שלום וברכה,
קודם כל, משמח לקרוא על ההחלטה החשובה שלקחת על עצמך!!
לגופו של עניין, אין צורך לזרוק את הכל. יש כלים שאפשר להכשיר ויש כלים שלא ניתן להכשיר.
הלכות הכשרת כלים מורכבות ביותר וכדי להכשיר את המטבח בצמוד עם אדם שמבין בהלכות אלו. מכל מקום, אביא בקצרה את עיקרי ההלכות:
כל הכלים שהשתמשו בהם בשימוש 'קר', אין צורך להכשיר, רק לנקות בלבד.
כל כלי המתכת, הפלסטיק והעץ שהשתמשו בהם במים רותחים צריכים הגעלת כלים.
כלי חרס, חרסינה, קרמיקה ופורצלן שהשתמשו בהם בחמים לא ניתן להכשירם. אולם ניתן להקל ולא להשתמש בהם י"ב חודשים ואח"כ להגעילם שלוש פעמים.
כלי זכוכית, דורלקס ופיירקס: לאשכנזים ניתן להגעילם, ולספרדים מספיק לשטוף ולנקות גם אם השתמשו בכלים בחמים.
תבניות אפיה, וכן כל כלי שיש חשש שיתקלקל בתהליך ההכשרה כמו כלי פלסטיק או גומי, לא ניתן להכשיר.
כלים דרך להשתמש בהם ע"י צליה כמו שיפודים של מנגל וכד', יש להכשיר בליבון.
צריך להכשיר גם את השיש במטבח.

*הכלים צריכים להיות נקיים לפני ההגעלה כולל הידיות והלכלוך שביניהם לכלי.
*הלכות אלו מתייחסות לימות השנה בלבד ולא לימות הפסח, שבהם יתכנו שינויים קלים.
*הלכות הגעלת כלים נמצאות כבר באתר וניתן למצוא אותם:
https://www.yeshiva.org.il/ask/106149
וביותר פירוט לכלים שונים, שיש וליבון אפשר כאן:
https://www.yeshiva.org.il/midrash/745

בברכה,
הרב שלמה בורנשטין

שאלה אישית אחת נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il