• תורה, מחשבה ומוסר
  • יחס לספרים שונים

איך פוסקים לפי הרב מרדכי אליהו?

הרב שמואל אליהו

י"ד טבת תשע"ב
שאלה
אני ועוד רבים רוצים מאוד לפסוק כמו דעת הרב מרדכי אליהו אבל אנשים ורבנים תמיד אומרים לי שגם הם מאוד רוצים אבל אין ספרי הלכה שנראה איך הרב הגיעה לפסיקה הלכתית וגם הספרי הלכה שיש אינם מכסים את כל ההלכות. רציתי לדעת איזה ספרים לקרוא על מנת לפסוק כדעת הרב זצ"ל? והאם הרבנים שליט"א יוציאו ספרים כאלה המכסים את כל ההלכות שבת איסור והיתר ברכות ואיך הרב זצ"ל הגיעה למסקנה הלכתית הכוונה בעיון כמו ספרים רבים שנכתבים בדורנו זה המראים איך הגיעו למסקנה הלכתית מהגמרא והראשונים עד אחרוני זמננו?
תשובה
הרב בשיעורים ב"קול צופייך" הסביר את הדרך ההלכתית איך הוא הגיע לכל ההלכות, ויש עוד שיעורים. הם כרגע מכונסים בספרים שיוצאים אחד אחרי השני. יש עוד המון כתבים של הרב שעובדים על הוצאתם. בגדול, השיטה של הרב היא השיטה שיש לה מקורות בכל ספרי החיד"א, שהוא פסק לפי שיטה זו. הוא כתב הכי הרבה על פי שיטה זו וניתן לעיין בספריו. הבן איש חי הלך גם הוא בדרך זו. למעשה, שורש השיטה נמצא ברבי יוסף קארו עצמו, שכתב שאנחנו פוסקים גם על פי הזוהר ושילב פסקים מהזוהר בשולחן ערוך. העיקרון נמצא בשולחן ערוך ורבנים אלו פיתחו שיטה זו ועוד רבנים רבים אחרים. יש הרבה ספרים בשיטה זו שמחברת בין הפנימיות שבתורה ובין ההלכה ועושה אותם מקשה אחת ולא שתי תורות.