• תורה, מחשבה ומוסר
  • מידות ותיקונן

פיצוי שקיבלנו עבור תנור שנשרף

הרה"ג דוב ליאור

י"ד שבט תשע"ב
שאלה
לפני כשנתיים נשרף תנור האמבטיה בשירותים - ב"ה הבן קלט את זה ולא נגרם שום נזק חוץ מקצת צביעה. בזמנו חשבנו שמדובר בקצר ולאחר מו"מ עם החברה הוחלט לזכות אותנו בתנור אמבטיה חדש וכפיצוי בעוד שני מכשירים. בני התקשר אלי אתמול ושאל אם אני זוכר את המקרה - אמרתי לו שכן, ואז באומץ סיפר שזה בעצם היה באשמתו (עלי לציין שהוא בחור מאוד מיוחד, מחונך ובלי בעיות בכלל - פשוט מקור נחת, הוא התחיל לפני כחצי שנה ללמוד בישיבת הסדר וב"ה מאוד מאוד אוהב את הלימוד ובמיוחד את לימוד הגמרא-ואני מאמין שהאווירה בישיבה עזרה לו להתגבר ולספר), ושאל מה עלינו לעשות. דבר ראשון שיבחתי אותו על זה שהיה מסוגל להגיד לי את זה, ושאל מה לעשות עכשיו. עניתי לו שאולי נברר את העלות של שלושת המכשירים וניתן צדקה בהתאם. שאלתי לרב היא מה הדבר הנכון לעשות עכשיו?
תשובה
אם אתם אנשים ישרים, אתם צריכים לכתוב מכתב לחברה שהגשנו לכם כך וכך וחשבנו שקרה תקלה ולאחר מכן יתברר שאחד מהילדים גרם לנזק ואנחנו מוכנים להחזיר לכם את המכשירים האלה.