• יחוד

שאלה על דיני ייחוד

הרה"ג יעקב אריאל

י"ב שבט תשע"ב
שאלה
יש לי שתי שאלות על דיני ייחוד. 1. אם אני וחברה שלי נמצאים באותו החדר בו הדלת סגורה אך לא נעולה שבכל רגע נתון ניתן לפתוח את הדלת, האם אנו עוברים על דיני הייחוד? 2. במידה ואדם עובר בצורה כלשהי על דיני הייחוד, האם הדבר יכול להשפיע על הבית עצמו? כלומר, האם מעבר על דיני ייחוד בבית יכול לגרום למחלות, עצבים, ריבים, בעיה כלכלית אצל בני הבית האחרים? בתודה מראש,
תשובה
1.אם יש סבירות שמישהו ייכנס אין זה יייחוד אך מומלץ להשאיר בכל זאת את הדלת פתוחה או חצי פתוחה. 2. ההלכה בנושא זה ברורה אין צורך להוסיף לה נימוקים נוספים, כל המוסיף גורע.