• כלבים וגידולם

עיקור וסירוס בעלי חיים

הרה"ג דוב ליאור

ט סיון תשע"ב
שאלה
שאלתי כבר שאלה על עיקור גורת חתולים לפני השאלה הזו ולאחר מכן עיינתי בתשובות באתר לעניין גלולות ולעניין עיקור זמני וכדומה. הווטרינרים אומרים שדברים מסוג אלה עלולים מאוד לגרום למחלה סופנית אצל הנקבות וזה גם דבר ידוע שבגלולות אלו גם אצל בני אדם אין יודעים את המינון המתאים בדיוק לכל אישה קל וחומר אצל חתולים ולכן זה עלול מאוד לגרום למחלת סרטן ובאותו אופן העיקור הזמני שזוהי טבעת המונחת סביב החצוצרות ולצערי הרב יש כנראה השמים עיניהם בדברי התורה הקדושה אך נסתתמו עיניהם מראות מעבר להלכה ה"יבשה" ושיש אמצעים שנהפוך הוא במקום למנוע צער בעלי חיים עלולים לגרום לצער בעלי חיים ולכן מה עלינו לעשות במקרה שאיננו מתכוונים לגדל את הגורים ולחסנם וכדומה והם נידונים למחלות חוסר במזון צער יסורים ומיתות אכזריות אני מבקש תשובה מקיפה אם אפשר האם ניתן להתיר עיקור ע"י יהודי גם או רק ע"י גוי?
תשובה
התורה אסרה סירוס בעלי חיים, ולמרות שסירוס הוא בעיקר אצל זכרים אסור לסרס גם נקבות. הדרך שמותרת אצל נקבות היא בזריקה או כדורים למניעת הריון אבל פגיעה באיברי ההולדה אסור גם אצל נקבות. ולפי שיטת הגר"א זה אסור מן התורה, למרות שחיוב מלקות יש רק על זכרים.