• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

תרופות ומוצרים שונים

הרבנות הראשית לישראל

י"ג ניסן תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב מספר שאלות על מוצרים בפסח: 1. טונה בשמן סויה שכתוב עליה כשר לפסח לאוכלי קטניות, האם דינה כמו שמן קנולה? 2. גלולות "פלורט" - מה הדין? 3. תרופות כרוניות ללא טעם שלא ידוע האם כשרות - מה הדין? תודה רבה
תשובה
ב"ה י"ד ניסן תשע"ב לתמר שלום וברכה 1.לא, שמן סויה התקבל כבר הרבה שנים בארץ ישראל כקטניות למרות שיש פוסקים שמתירים אותו לאומת זאת קנולה(ליפתית) במקורו הוא קוץ שלא ראוי למאכל ולא נגזרה עליו הגזרה של קיטניות לכן אפשר להשתמש בו. 2.טבליות "פלורט" -נמצא ברשימה של הרבנות הראשית ככשר לפסח 3.תרופה שחייבים לקחת ורופא אומר שאי אפשר להפסיק לקחת שבוע ואין לה תחליף יש לקחתה. חג שמח שניזכה לאכול השנה מהזבחים והפסחים הרב חגי בר-גיורא