ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- תורה, מחשבה ומוסר
- תורה ולימודה
- שאלות פרטיות בסוגיות שונות
שאלה
אני לומד את הדך היומי בכל יום, אתמול והיום הזדעזעתי ממש מהדיונים של הגמרא בפשיטות על אודות ביאת בת ג’ או אפילו פחות מכך. האם זה נורמלי? בן אדם מבוגר אמור לבא על ילדה בת שנתיים או שלוש? אין שום איסור בתורה על מעשי זוועה שכאלו?! כיצד ניתן להסביר זאת?
תשובה
שלום רב'
א. המציאות של פעם שונה מהמציאות של היום. הטבע היה יותר חזק ובעל שליטה על האדם לעומת הרפרוף על החיים היום.
ב. בגמ' יש מקרים רבים שלא קוראים למעשה. מדובר על מקרים שמבררים את העקרונות המשפטיים כשהברור נעשה מתוך הבאת מקרים יוצאי דופן.
ג. התורה נועדה לתת סדר חיים שעיקרו נוגע לעמידה מול ה'. אולם מצוות התורה לא מכסות את כל צורות החיים המשתנות. לשם כך יש השלמות על ידי חכמים בתורה שבעל פה. מעבר לכך יש את פרשת המלך שמוטל עליו לדאוג לצרכי כל יחיד לדאוג לצדק חברתי וכו'
כל טוב
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר























