• הכנת הציצית

האורך המינימלי של הציצית

הרב יצחק בן יוסף

ט"ו אב תשע"ב
שאלה
הכנתי ציצית ואורך פתיל אחד, מסוף הקשר הוא 4 ס"מ, אבל הצד השני של הפתיל הוא 11 ס"מ. מה דין הציצית? ומה האורך המינימלי שפתיל בודד צריך להיות והאם זה משנה מה אורך הצד השני שלו?
תשובה
לכתחילה רוי שחוטי הציצית משפת הבגד יהיו 12 גודלים (24 ס"מ) ובעשייתם כדי לקיים 'זה אלי ואנווהו' עושים שליש קשרים ושני שליש חוטים.(שו"ע יא, ד+יא). ובדיעבד מספיק כדי עניבה ויש לך , ואף אם חוט נקרע לחלוטין יש לבין זוגו לעשות כדי עניבה .(שם יב,א מ"ב ג)