• שבת ומועדים
  • מוקצה

הוצאת בשר מהמקפיא

הרב יצחק בן יוסף

כ"ח אלול תשע"ב
שאלה
הרב שלום האם מותר בשבת להוציא מהמקפיא בשר טחון ע"מ שיפשיר במוצ"ש בצורה כזו שאניח את הבשר טחון על קרחונים והוציא את הקרחונים עם הבשר מחוץ למקרר ובקרחונים אשתמש בארוחת שבת ואת הבשר אשאיר בחוץ?
תשובה
אסור להוציא מהמקפיא למוצאי שבת שזו הכנה מקודש לחול, והבשר הטחון מוקצה. במקרים הבאים מותר להוציא מהמקפיא: 1.עבור ילדים קטנים- מקילים באיסורי דרבנן. 2.כאשר לא מוציאים בכף היד. (שינוי מותר במוקצה) 3.עשיית פעולה שהיא לשבת ולמוצ"ש מותרת ואין כאן פעולת הכנה ( שלו, מ"ב לג' .שש"כ כח,ע) ולכן אתה יכול להניח את הבשר והקרחונים על מגש ולהוציאם ביחד ונחשב בסיס לדבר האסור והמותר . ולהשתמש בקרחונים בשבת.