• שבת ומועדים
  • המקדש

קידוש ע"י לא שומר תורה

הרב יצחק בן יוסף

י"ח תשרי תשע"ג
שאלה
בס"ד שלום רב וחג שמח אבי אינו מקפיד על מצוות אך חונך מבית לחינוך דתי מאוד,כמו כן הוא מבקש ממני דבר תורה כל שבת ומקפיד לא לחלל שבת לידנו בכלל,אני מאמין שגם כשהוא לבד הוא לא עושה דברים כמו טלוויזיה וכו’.. האם הוא יכול להוציא אותנו ידי חובת קידוש? וודאי שאם אגיד לו חלילה שלא הוא יכעס מאוד ויפסיק את כל התמיכה שלו בי כבחור ישיבה ויהיה חילול ה’ גדול.. מה יש לעשות?
תשובה
כיון שאביך מאמין בה' הוא יכול להוציא אותך ידי חובה. ובנוסף לכך אתה מעריך שהוא שומר שבת . חשוב שתהיה מופת במשפחתך לקיום מצוות, ולכיבוד אב ואם. וכך כול המשפחה תתחזק.