• שבת ומועדים
  • עירובין

מחיצת הים ללא ערוב

הרב דוד חי הכהן

י"ח מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום לכבודו, השאלה היא מדוע אינכם מתחשבים בפסיקת הרמב"ם והשו"ע כי מבוי הכלה לים הינו מחיצה לכל דבר ועניין וכן באירופה התחשבו בנהרות כמחיצה המתרת ולא בגלל תל המתלקט?
תשובה
ראשית, כדאי להתבטא קצת באדיבות ולא לכתוב האשמות. אם שאלת מה דעתי עניתי, ואפשר לטעון שבגלל דעת הרמב"ם לא נראה לך אבל לא להאשים. שנית, יתכן לבאר דברי הרמב"ם ועניין נהרות אירופה שהבאת ששם מדובר כאשר הים והנהר מסוכנים ואי אפשר לעבור דרכם בקלות, אבל בחוף הים שלנו שאנשים מטיילים בו יש צורך במחיצה שאיננה נוחה למעבר.